Αθήνα 13-3-2013

αρ. πρωτ. 100

Πρόσκληση συμμετοχής

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θεμελιώδης αρχή της λειτουργίας του διοικητικού μας συμβουλίου αποτελεί η διαφάνεια των δράσεων και των αποφάσεών μας, καθώς και η προσέλκυση του ενδιαφέροντος και της συμμετοχής όλων των συναδέλφων. Εξάλλου, βασική αιτία για το αίσθημα θλίψης που όλοι μας βιώνουμε αυτή τη δύσκολη εποχή, ίσως συμφωνείτε ότι αποτελεί η μη συμμετοχή μας στη διαμόρφωση των αποφάσεων για τα θέματα που μας αφορούν άμεσα. Στο πλαίσιο αυτό, σας προσκαλούμε να εκφράσετε το ενδιαφέρον και να προσθέσετε τη συμμετοχή σας στις ακόλουθες ομάδες εργασίας, που συγκροτεί η Ένωσή μας :

Α) Ομάδα εργασίας για τη βελτίωση των εργασιακών μας συνθηκών (διατύπωση προτάσεων για την ελάφρυνση του δικαστικού έργου, κατηγοριοποίηση υποθέσεων, τρόπος συγγραφής αποφάσεων, ζητήματα Κανονισμών των Δικαστηρίων, διαρκής και σε βάθος επιμόρφωση των δικαστών, διεύρυνση χρησιμοποίησης νέων τεχνολογιών, επικοινωνία μεταξύ των βάσεων δεδομένων των δικαστηρίων και άλλων δημόσιων φορέων, δημιουργία κινήτρων για τη στελέχωση των περιφερειακών δικαστηρίων κλπ)

Β) Ομάδα εργασίας για τη δικαστική ανεξαρτησία (δικαστική δεοντολογία πειθαρχικό δίκαιο, επεξεργασία Κανονισμών κλπ)

Γ) Ομάδα εργασίας για την αναδιάρθωση του δικονομικού συστήματος προς την κατεύθυνση της απλούστευσης αλλά και της ουσιαστικοποίησης (συμπεριλαμβάνεται η κωδικοποίηση των δικονομικών διατάξεων).

Δ) Ομάδα εργασίας για τους κινδύνους της σχεδιαζόμενης συνταγματικής αναθεώρησης, αλλά και για τη διαμόρφωση προτάσεων επί συνταγματικών τομέων που ενδιαφέρουν τη δικαιοσύνη.

Ε) Ομάδα εξωτερικών σχέσεων-επικοινωνίας με την Κοινωνία (σχέσεις με άλλες εθνικές και αλλοδαπές δικαστικές ενώσεις, ΜΚΟ, ευρωπαϊκούς θεσμούς επιμόρφωσης, ΜΜΕ, πολιτικά κόμματα, μετάφραση κειμένων με δικαστικό ενδιαφέρον κλπ).

ΣΤ) Ομάδα ανάλυσης και παρακολούθησης των μισθολογικών-ασφαλιστικών μας ζητημάτων.

Ζ) Συντακτική Επιτροπή του περιοδικού μας «Διοικητική Δίκη», το οποίο πλέον συντάσσεται προς την κατεύθυνση της προβολής της νομολογίας ιδίως των πρωτοδικείων και εφετείων (απαραίτητη η συμβολή συναδέλφων της περιφέρειας, που θα τροφοδοτούν με σχετικό νομολογιακό υλικό μέσω email).

* Μπορείτε να δηλώνετε το ενδιαφέρον σας στο γραφείο της Ένωσης, τηλεφωνικώς (210-6996688), με Fax (210-6998848) ή email (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), αναφέροντας το όνομά σας, τα στοιχεία επικοινωνίας σας και την ομάδα εργασίας για την οποία ενδιαφέρεστε.

* Μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος, θα οριστούν συντονιστές ιδίως για την Περιφέρεια, θα οριστεί συνάντηση (τέλη Μαρτίου, αρχές Απριλίου) στην Αθήνα, ή και σε άλλες πόλεις, αναλόγως του ενδιαφέροντος. Σε κάθε περίπτωση η επικοινωνία και η συνεργασία με τους συναδέλφους της Περιφέρειας είναι εφικτή μέσω skype και email.

* Μη διστάσετε να απευθυνθείτε για οποιαδήποτε πρόταση ή πρόβλημα (ιδίως με email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΑΝΝΑΔΑΚΗ         ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΦΑΚΙΤΣΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΦΕΤΩΝ Δ.Δ.            ΠΡΩΤΟΔΙΚΗΣ Δ.Δ.